Mit jelent? Mi a célja? Tények és tévhitek

Az üzemorvosi vizsgálat egy olyan fontos lépés, amelyet minden munkavállalónak el kell végeztetnie, mielőtt munkába állna. Célja, hogy megállapítsa az adott személy egészségi állapotát, és kockázatokat azonosítson, amelyek befolyásolhatják a munkavégzését. Az üzemorvosi vizsgálat során számos különböző vizsgálatot végezhetnek el, beleértve a vérnyomás-, a látás-, a hallás-, a tüdő-, és a szív- és érrendszeri vizsgálatokat is. A vizsgálati eredményeknek megfelelően javaslatot tesznek az egészségmegőrző intézkedésekre.

 Az üzemorvosi vizsgálatok rendszeres elvégzése nem csak az egészség megőrzésében játszik fontos szerepet, hanem a munkavállalók munkavégzési minőségének javításában is. A dolgozók időben kapnak segítséget az egészségügyi problémáik kezeléséhez, elősegítve a gyorsabb felépülést és a munkavégzési képesség visszanyerését. Mivel a dolgozók általános egészségügyi állapota javul, javul a munkahelyi produktivitás is.

Melyek a leggyakoribb tévhitek az üzemorvosi vizsgálattal kapcsolatban?

1. Az üzemorvosi vizsgálatok csak azoknak a munkavállalóknak szólnak, akiknek veszélyes munkakörülmények között kell dolgozniuk.

 Az üzemorvosi vizsgálatok minden munkakörben dolgozó alkalmazott számára kötelezőek, függetlenül attól, hogy milyen kockázatokkal jár a munkájuk.

2. Az üzemorvosi vizsgálatok csak az alkalmazottak egészségügyi állapotának ellenőrzésére szolgálnak.

Az üzemorvosi vizsgálatok során az orvosok nemcsak az egészségi állapotot ellenőrzik, hanem a munkakörülményeket is, hogy megállapítsák, vannak-e olyan kockázatok, amelyek befolyásolhatják az alkalmazottak egészségét.

 3. Az üzemorvosi vizsgálatok csak egyszeri alkalommal szükségesek.

 Az üzemorvosi vizsgálatokat rendszeresen kell elvégezni, hogy az orvosok nyomon követhessék az alkalmazottak egészségi állapotát és megállapíthassák, vannak-e olyan változások, amelyek befolyásolhatják a munkájukat.

4. Az orvosok csak az alkalmazottak egészségi állapotával foglalkoznak. 

Az üzemorvosi vizsgálatok során az orvosok az alkalmazottak munkavégzési képességeit is vizsgálják, hogy biztosak lehessenek abban, hogy az alkalmazottak biztonságosan és hatékonyan dolgoznak.

5. Az orvosok csak a problémákat keresik. 

Az üzemorvosi vizsgálatok során az orvosok nem csak a problémákat keresik, hanem azokat a megoldásokat is javasolják, amelyek segíthetnek az alkalmazottaknak megőrizni az egészségüket és biztonságukat a munkahelyen.

Védje munkavállalóit és csökkentse a betegszabadságok számát az üzemorvos szolgáltatásunkkal!

 

Most rendkívül kedvező áron kínáljuk a Családért Kft.-nél. Ne hagyja ki ezt az alkalmat, és biztosítsa cégének az egészséges munkakörnyezetet!

Kérjen ajánlatot még ma!

A munkavállalók számát kell feltüntetni. Ha nincsen akkor 0-val helyettesíteni.
A munkavállalók számát kell feltüntetni. Ha nincsen akkor 0-val helyettesíteni.
A munkavállalók számát kell feltüntetni. Ha nincsen akkor 0-val helyettesíteni.
A munkavállalók számát kell feltüntetni. Ha nincsen akkor 0-val helyettesíteni.